sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Fiilikset vaatteissa

Voiko hyvän olon ostaa?

Voi ja ei. Hyvän olon tuovia, sopivia ja istuvia, omaa esteettistä silmää miellyttäviä vaatteita voi, mutta sisäinen hyvä olo lähtee sitten jostain muusta. Vaatteilla voi mielestäni kuitenkin tuoda omaa sisäistä hyvää oloaan esille ja vaikuttaa päivän fiilikseen. Ja ehkä jopa ”huijata” vähäsen, sillä kyllähän mukavat ja nätit vaatteet piristävät mieltä.

Minulla on tapana yleensä valita seuraavan päivän vaatteet jo illalla valmiiksi. ”Pidätän kuitenkin oikeuden muutoksiin” ja herään aamusta sen verran ajoissa, että ehdin valita jotain muuta päälle, jos semmoinen tunne tulee. Minulle vaatteiden valitsemisessa on tärkeää mennä fiilispohjalta.

Tyylini (ja varmaan monen muunkin tyylin) ydinajatus on se, että vaatteessa on hyvä olla. Satunnaisia kokeiluja lukuun ottamatta en yleensä lähde kotoani vaatteissa, jotka tuntuvat jollain tapaa epäsopivilta.”Laittautumisen” ja vaatteiden valinnan takimmainen ajatus on usein tuntea itsensä kauniiksi, söpöksi tai hyvännäköiseksi. Koen, että kevyellä meikkauksella ja kivoilla vaatteilla saan itsestäni paremmin pirteämmän ja iloisemman, mukavan minän esiin.

Urheillessani tykkään käyttää värejä, koska niistä tulee jotenkin hyvää energiaa liikkumiseen. Välillä on kiva pukeutua väljempiin vaatteisiin, välillä taas enemmän muotoja myötäileviin. Kuten todettua, fiiliksen mukaan mennään!

En kuitenkaan ole meikin suhteen niin tarkka, ettenkö voisi koulussa ja kaupungilla meikittäkin liikkua. Olo vain on freesimpi pienellä ehostuksella. Vaatteissa olen hieman tarkempi, mutta esimerkiksi urheiluhousuissa voi ihan hyvin liikkua kaupungin ihmisvilinässäkin.

Oikeastaan tämäkin riippuu fiiliksestä, välillä tuntuu hyvältä hiihdellä pitkin maita ja mantuja silmälaseissa, kollareissa ja hupparissa, välillä taas tekee mieli jättää silmälasit kotiin, laittautua hienoksi ja lähteä vaikka kouluun hienossa mekossa ja korkkareissa.

Parasta on, että tyyli- ja muotiasiat muodostavat aivan oman monipuolisen maailmansa, jonne on ihana uppoutua. Muodin maailmasta löytyy monenlaista ihanaa tutkittavaa, luettavaa ja koettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti