sunnuntai 5. elokuuta 2012

Farkuilla on väliä

Mikäli vain mahdollista, farkkuja kannattaa aina sovittaa ennen ostopäätöstä, niin välttyy turhalta palautus- rumbalta. Nykyään myös kokoluokitukset vaihtelevat niin paljon (jopa samojen merkkien eri mallien välillä), että sovittaminen on jo sen vuoksi fiksua. Mikäli tilaa verkkokaupasta, kannattaa saman tien ottaa sovitukseen useampi malli ja koko, vielä kun ainakin Disturbilla tuotteilla on 14 vuorokauden ilmainen vaihto- ja palautusoikeus sekä rahat takaisin – takuu.

Farkuissakin pätevät ohjeet erilaisille vartalotyypeille sopivista malleista. Sopivaa mallia ja pesua etsiessä kannattaa kysyä apua asiantuntevilta myyjiltä. Kannattaa rohkeasti sovitella myös sellaisia pareja farkkuja, joiden malli ei välttämättä itseä heti miellytä. Yleensä kun farkut näyttävät niin erilaisilta päällä. Lahkeiden mallilla, vyötärön ja erilaisten koristeiden sekä kulutuspesujen sijainnilla voi olla lahkeen pituuden lisäksi suurikin vaikutus.

Yleisesti ottaen neuvotaan, että farkuista pitäisi valita niin pieni koko, minkä suinkin vain saa jalkaansa mahtumaan. Siis oikeasti mahtumaan, jopa niin, että housujen jalkaan saamiseksi täytyy hyppiä, pomppia ja nähdä hieman vaivaa. Kannattaa myös ottaa huomioon, että farkkujen kokoon vaikuttavat materiaalin lisäksi pesu, merkki sekä malli. Pituus tulisi valita oman pituuden mukaan, mutta liian pitkiäkin farkkuja monet liikkeet lyhentävät tarvittaessa jopa ilmaiseksi.

Myönnän itsekin vuosia sortuneeni ostamaan kaupassa sovituskopissa sopivankokoisilta vaikuttaneet farkut, jotka ovat sitten käytössä venyneet aivan liian suuriksi. Venymiseen vaikuttaa se, kuinka suuri osa farkkujen materiaalista on elastaania tai muita joustavuutta lisääviä materiaaleja. Useissa farkuissa elastaania on 1-2 %, mitä enemmän, sitä enemmän farkut joustavat ja löystyvät käytössä.

Itselleni uusi tieto joitain vuosia sitten oli, että vastoin yleistä oletusta, farkut eivät kutistu pesussa.Tämän vuoksi moni menee harhaan ja ottaa ”varulta isomman koon”. Farkut eivät kutistu kuin korkeintaan vähän, ellei niitä pese väärin. Muutoinkin farkkuja suositellaan pestäväksi ensimmäisen kerran vasta puolen vuoden käytön jälkeen, jos silloinkaan. Farkkujen freesaamiseen ja tahrojen poistoon auttaa pakastaminen.

Disturbin valikoimissa olevissa farkuissa on persoonallisuutta vaikka muille jakaa. Farkuista löytyy erilaisia pesuja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia moneen makuun. Erityisen kivalta näyttävät uutuuksien joukosta bongaamani kolminkertaisella vyötärökappaleella varustetut miesten farkut. Nämä vaaleansiniset farkut vaalealla kulutuksella keräävät takuulla katseita!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti