sunnuntai 19. elokuuta 2012

Mitkä asiat tekevät asusta persoonallisen?

Hei!

Tänään aattelin jakaa kanssanne 5+1 seikkaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota pukeutumisessa ja oman tyylin löytämisessä:)

1.Vaate itsessään

Kun vaatekappale itsessään on tarpeeksi erikoinen, ei se kaipaa seurakseen muuta. Värikkäät ja yksityiskohdilla kyllästetyt vaatteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun ne jättää kokonaan asustamatta. Näin kokonaisuudesta tulee mielenkiintoinen, muttei liian sekava.

2.Yksityiskohdat

Erikoiset kulutukset, napit, vyölenkit ja kirjailut erottavat Disturb.fin vaatteet tavallisista ”perusvaatteista”. Myös monenlaiset teksti  – ja kuvioprintit lisäävät ”sitä jotain” vaatteisiin. Yksityiskohtina voivat toimia myös näyttävät korut, ns. statement – kaulakorut, iso röykkiö rannekoruja tai näyttävät korvikset. Mikseipä asun yksityiskohtana voisi toimia erikoinen laukkukin.

3.Brändi, vaatteiden saatavuus

Disturb.fi:llä on valikoimissaan sellaisia uniikkeja merkkejä (mm. Yakuza Ink. yksinoikeudella), joita ei löydy ihan joka kulmalta, tai edes muualta Suomesta. Vaikka tuotevalikoimaa ja erilaisia malleja löytyy paljon, kokoja on mallia kohden vähemmän tarjolla.  Tämän vuoksi vaatteet säilyttävät uniikkiutensa, ja niillä voi oikeasti erottua massasta.

4.Värit

Sehän nyt on melkoisen selvää, että monet suosivat pukeutumisessaan mustaa, koska se nyt vain on ns. helppo väri, jota löytyy lähes aina niin vaatteista kuin asusteistakin. Mustaan on myös helppo yhdistellä muita värejä ja kuoseja. Kokomustat asut ovat kuitenkin usein tylsiä! Jos nyt kuitenkin haluaa pukeutua vain mustaan, voi asua tehdä mielenkiintoiseksi erilaisilla materiaalivalinnoilla sekä eri (metallien) värisillä koruilla ja muilla asusteilla. Mielestäni paras tapa irroitella värien kanssa on yhdistää neutraalien värien kanssa jotain voimakasta ja kirkasta perusväriä (olen ihastunut punaiseen). Toinen hyvä keino on valita yksi väri ja pukeutua siihen päästä varpaisiin. Esimerkki tällaisesta asusta voisi olla tänä syksynä vaikka leijonan (sinapin) keltainen mekko.

5. Yhdisteleminen

Erilaisista materiaaleista valmistettujen vaatekappaleiden yhdisteleminen lisää mielestäni huomattavasti asukokonaisuuksien mielenkiintoisuutta. Värien, materiaalien ja kuosien yhdistelemisessä toimii parhaiten rohkea kokeileminen! Itse pyrin valitsemaan jonkin asian joka yhdistää kaikkia päälle valitsemiani vaatteita. Esimerkiksi jos yhdistelen useaa eri kuosia, on niissä sitten yhdistävänä tekijänä värimaailma. Saatan toisinaan myös yhdistellä useita eri värejä niin, että samaa väriä löytyy sekä yläosasta että alaosasta (esimerkiksi samanväriset kengät ja huivi, jotka ikään kuin sitovat asun yhteen).

6.Asustaminen

Erilaisten asusteiden (vyöt, laukut, kengät, korut ja huivit) käyttämiseen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Helppo keino yhdistää asut ja asusteet on käyttää samasta väriperheestä löytyviä tai täysin samoja värejä niin vaatteissa kuin koruissakin. Mielestäni yksiväristen asujen kanssa asusteissa voi irrotella ja niitä voi käyttää paljonkin. Jos asusteita on paljon, kannattaa niiden olla keskenään samanvärisiä (tai sävyisiä), jottei vaikutelma mene sekavaksi.

Tehkääpä tänä syksynä jotain rohkeaa, ja kokeilkaa erilaisia yhdistelmiä vaatekaapistanne. Minä ainakin aion pidentää kesäisten vaatteiden käyttöaikaa ja yhdistellä niitä syksyisten, lämpimien materiaalien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti