maanantai 9. heinäkuuta 2012

Hellepukeutumisen ABC

Viimeviikon todella lämpimät kelit saattoivat aiheuttaa yhdelle jos toisellekin hieman ongelmia. Nimittäin sen suhteen, että mitä sitä pukisi päälleen? Lämpömittarin hipoessa + 30 astetta, on oikeastaan melkein mikä vaan asu liikaa. Jotain olisi kuitenkin keksittävä.  Auringonpalvojille ja vesipedoille valinta on helppo, uimapuku tai bikinit. Mutta mitäs sitten kun koko päivä pitäisi viettää töissä? Toki useimmissa toimistoissa ja muissa sisätiloissa on sama, viileä, lämpötila vuodenajasta riippumatta.

Tuskastuttavan lämmintä oloa voi helpottaa kiinnittämällä enemmän huomiota vaatteiden materiaaleihin, istuvuuteen sekä väriin. Tunnetusti mustat vaatteet imevät itseensä enemmän auringon valoa ja tuntuvat näin lämpimämmiltä.  Kesällä kannattaakin suosia vaaleita ja kirkkaita värejä, niistä tulee usein myös parempi mieli.  Kesäpukeutumisessa väreiksi sopivat etenkin nude, vaaleanpunainen ja valkoisen sävyt sekä nyt muodissa olevat kirkkaat neonvärit (jotka näyttävät muuten kivalta myös baarivalaistuksessa). Myös erilaisilla kuoseilla leikittely on kesällä enemmänkuin sallittua. 

Omat kesäsuosikkini ovat ehdottomasti mekot! Helmoissa on viileää kulkea, ja mekoissa tulee ihanan tyttömäinen ja kesäisen kaunis fiilis. Tietysti kaikki eivät ole mekkoihmisiä, mutta heille käyvät sitten erilaiset shortsit. Mekkoja ja hameita voi toki pitää myös leggingsien kanssa, mikäli paljain kintuin kulkeminen ei säästä huolimatta houkuttele.

Materiaaleista suosin puuvillaa, mutta kuulemma myös pellava on kesällä viileä materiaali. Muutoinkin erilaiset luonnonmateriaalit (esim. silkki) ovat sopivia kesään. Monelle kesällä myös väljyys on vaatteissa tärkeää, koska se tuo viileää tunnetta. Ohuet ja kevyet materiaalit ovat kesällä jees. Ilmojen viiletessä on sitten helppo kerrostaa ohuita vaatteita. Erilaiset urheiluun tarkoitetut, kosteutta poistavista materiaaleista valmistetut vaatteet, ovat myös hellekeleille sopivia vaatteita.

Pisteenä i:n päälle toimivat erilaiset päähineet; hatut ja huivit, jotka sekä näyttävät hyvältä, pelastavat huonon hiuspäivän että suojaavat auringonpistokselta.

- Tiina S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti