sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Miehisen vaatekaapin luottovalinnat



T-paita on monelle miehelle tuttu ja turvallinen valinta. T-paitoja tuntuu myös olevan yhtä helppo ostaa ja käyttää. Mustien ja valkoisten t-paitojen lisäksi erityisesti (vaaleiden) farkkujen kanssa yksiin sopivat erilaiset printti- ja logo t-paidat.

Jokaisen miehen vaatekaapista tulisi löytyä ainakin yhdet hyvin istuvat ja siistit farkut. Mikäli farkkuja käyttää arjessa useasti, on hyvä olla jemmassa sekä tummat että vaaleat farkut. Farkuissa on myös helppo leikitellä erilaisilla tikkauksilla, vyölenkeillä ja yksityiskohdilla, jotka tekevät perusvaatteesta omaan tyyliin sopivamman. 

Huppari sopii loistavasti arkeen ja rennompaan pukeutumiseen sekä salin jälkeen päälle heitettäväksi. Monesti yksivärisissä huppareissa voisi leikitellä hieman valitsemalla kirkkaampia värejä. Neule tai muu pitkähihainen paita on helppo pukea t-paidan tai hihattoman päälle. Palmikkoneulosta oleva villainen paita on oiva lämmike viluisammalle miehelle. Perus pitkähihaiset trikoopaidat käyvät puettavaksi joko sellaisenaan tai miksei talven kylmetessä myös kerrostaen t-paitojen ja neuleiden kanssa.  

Asusteista on miestenkin hyvä muistaa pipot, käsineet ja huivit sekä kengät. Monilla tuntemillani miehillä on vain muutamat kengät, joita sitten käytetään ympäri vuoden. Kovalla käytöllä olevat kengät tulisi valita tilanteen mukaan. Mielestäni hyvä peruskenkävalikoima sisältää ainakin rennot, mutta siistit tennarit sekä lämpimämmät talvikengät (esimerkiksi vuorelliset, vettä pitävät tennarit ).  Huiveissa, pipoissa ja käsineissä on hyvä suosia kestäviä sekä lämpimiä materiaaleja (esim. nahkaa ja villaa). 

Ps. Kelien kylmetessä voi helposti huomata, että pipot ja kaulahuivit saattavat kutittaa. Allergisena ihmisenä olen huomannut, että karkeat materiaalit kuten villa ja akryyli aiheuttavat iholle osuessaan kutitusta. Hetken jo harmittelin, että täytyykö luopua kaikista kivoista huiveista ja pipoista tämän vuoksi. Yhtäkkiä keksin kuitenkin omistavani ohuemman puuvillapipon, jota voi käyttää ”aluspipona”. Sama kikka toimii myös huivien kanssa, sillä esim. tuubihuiveja tehdään myös täysin puuvillaisina. Kuuma voi tietysti vielä plussakeleillä tulla, mutta etenkin kovilla pakkasilla aion ottaa konstin käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti