sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Viikonloppureissulle pakkaamista


Weekendbag, matkalaukku tai urheilukassi on hyvä valinta muutaman päivän reissulle niin Suomen suveen kuin lyhyille ulkomaanpyrähdyksillekin. Viime kesänä viisi päivää Pariisissa meni helposti pienen urheilukassin voimin, ainoastaan purkit ja putelit saattavat tuottaa ongelmia lentäessä pelkillä matkatavaroilla (tähänkin on tosin helppo ratkaisu erilaiset näytekokoiset pullot ja purtilot). 

Vietin kuluneen viikonlopun ystävieni kanssa Vaasassa ja tietysti ennen matkaa tuli pohdittua vähän, että mitähän sitä viikonlopun aikana pukisi päälleen. Reissussa tuli huomattua, että oivallinen ratkaisu kesän pukeutumiseen on mekko! Olen tykästynyt mekkoihin myös arkikäytössä, koska niiden kanssa ei tarvitse miettiä ylä- ja alaosaa erikseen. 

Minulla oli siis mukana kirppikseltä löytämäni perhoskuvioinen mekko, jota käytin sukkahousujen kanssa, koska oli vielä hieman viileää. Mekko toimi perjantaina pitkällä automatkalla varsin hyvin, tosin materiaali kannattaa valita auton lämpötilan mukaan (minun mekkoni hiosti hieman polyesterin vuoksi). Samalla mekolla mentiin myös lauantaina. Sunnuntain matka-asuna toimivatkin sitten farkut, toppi ja pitkähihainen raidallinen paita olkapääkoristeilla. Näiden ja yöpuvun lisäksi ei mukana muuta sitten ollutkaan. Mekot ovat myös siitä käteviä, että huiveilla ja koruilla (miksei hatullakin) asustamalla niistä saa sekä päivän shoppailuihin että illan rientoihin sopivan asukokonaisuuden. 

 Miehillä oiva kesäasu on shortsit ja t-paita tai toppi. Myös rennon malliset chinot ovat oiva valinta miehen kesäpukeutumiseen. Shortseissakin löytyy vaihtoehtoa niin farkku- kuin canvasversioissakin. Jalkaan käyvät tyylikkäät nahkasandaalit tai arkisemmat flipflopit.

ps. No, rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että poispäin tullessamme auto oli aikalailla täynnä tavaraa. Tulihan sitä vähän shoppailtua, mutta edullisesti vain ale- ja kirppislöytöjä.

-Tiina S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti